Vasárnap megint nő a benzinár

Vasárnap - ismét az ünnepek miatt - ismét rendkívüli benzináremelés. Ezúttal három forinttal emelnek a tarifán, ami így átlag 327 forint körülre állhat be.

A március 15-e előtti vasárnaphoz hasonlóan most, Húsvét vasárnap is nő a benzinár. Az emelés mértéke ezúttal is három forint. Igaz, a két héttel ezelőtti esettől eltérően a gázolajtarifa ezúttal nem módosul. Lapunk számításai szerint a benzinár a növeléssel átlag 327 forintra emelkedik, míg a gázolajért továbbra is körülbelül 318 forintot kérnek.

Az áremelésre ismételten az elkövetkező ünnepek miatt ejtik vasárnap szerét. A Molnál ugyanis elvileg hétfőn döntenek a szerdán érvényesítendő ármódosításról, ami most értelemszerűen ünnepnap. Mindazonáltal a nyilvános nemzetközi adatok alapján a lépés nem tűnik indokoltnak: az utóbbi napok során a nemzetközi nyersolajár és a dollár forintárfolyama se változott jelentősen.

Számításunk szerint a benzin ára egyetlen hónap alatt 27, a gázolajé pedig 21 forintot, 9, illetve 7 százalékkal emelkedett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.