Varga: Online pénztárgép lesz még

A kormány nem adta fel az online pénztárgépek kiterjesztésének tervét. Varga Mihály azt is megmondta, mely szolgáltatók készülhetnek az adóhatóságnak azonnal jelentő kasszák alkalmazására.

A nemzetgazdasági miniszter az egyik kereskedelmi lánc rendezvényén arról beszélt: a kormány a feketegazdaság visszaszorítását segítő további lépésekre készül. Így az elektronikus számlarendszer elindítására, valamint az online pénztárgépek bevezetésére a szolgáltatóknál, egyebek mellett a gépjármű szervizeknél, taxiknál, tisztítóknál, pénzváltóknál – számolt be a tárca közleményére hivatkozva a Portfolio.

A miniszter azt is felidézte, hogy az online kasszák és az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (EKÁER) elsősorban a kereskedőket védi. Az intézkedések hatása meglátása szerint az adóbevételek oldalán is jelentkezik.

Tavaly ugyanis az uniós adatok alapján több mint 300 milliárd forinttal emelkedett a forgalmi adó címén befolyt összeg, és ennek a növekménynek legalább a fele, 180-190 milliárd forint az online gépek használatából, a feketegazdaság visszaszorításából eredt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.