Varga Mihály: Magyarország legyőzte a kishitűséget

Kijelölte a követendő életpályát Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter szerint érdemes a szakmunkás pályát választani.

Üzenetértékű a fiatal szakemberek versenye, mivel példát állít a fiatalok elé arról, hogy érdemes a szakmunkás pályát választani, érdemes tanulni és tökélyre vinni a szaktudást - erről Varga Mihály a WorldSkills fiatal szakemberek világversenyének magyar résztvevőit, felkészítő tanárait és szakmai szponzorait köszöntő díjátadó ünnepségen beszélt szerdán, Budapesten.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által rendezett eseményen a miniszter hozzátette: az augusztusi WorldSkills világversenyen Magyarország az eddigi legkomolyabb eredményt érte el, a résztvevőknek sikerült legyőzni a "tipikus magyar kishitűséget", és versenyhelyzetben is kiválóan teljesíteni.

Parragh László, az MKIK elnöke hangsúlyozta: a munkaerőpiac már nem csak szakképzett munkavállalókat keres, hanem olyan munkatársakat, akik felsőfokú végzettségű feladatokat is el tudnak látni. A jövő versenyképességének feltétele a szakképzés és a felsőoktatás átjárhatósága, a kettő összekötése - mondta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.