Varga Mihály „elcsatolta” Erdélyt

„A magyar–erdélyi gazdasági kapcsolatok bővítéséről tárgyalt Varga Mihály” – ezzel a címmel adta ki mai közleményét a Nemzetgazdasági Minisztérium. A nemzetgazdasági miniszter – az unortodox diplomácia jegyében – nem vonta be a román felet, de még az erdélyi magyarság teljes képviseletére sem törekedett, hiszen csak két határon túli magyar vezetővel ápolgatta a „magyar–erdélyi gazdasági kapcsolatokat”.

Varga Mihály a tárca közleménye szerint Borboly Csabával, a Hargita Megyei Tanács elnökével és Henning László Jánossal, a Kovászna Megyei Tanács alelnökével tárgyalt. „A találkozón egyebek mellett szakképzési együttműködésről, az uniós források határ menti régiókban történő felhasználásáról, az erdélyi termékek magyarországi elterjedésének támogatásáról és vállalkozásfejlesztéséről is szó esett.”

A tárca közleménye szerint a felek egyetértettek abban, hogy a két ország számára rendelkezésre álló európai uniós forrásokból az erdélyi és a határ menti régiókban célzott gazdaságélénkítő fejlesztéseket kell megvalósítani, erősítve ezzel a helyi vállalkozások szerepét. A vállalkozásfejlesztést érintve kiemelt pontként tárgyaltak a tejágazat helyzetéről.

Az erdélyi delegációval tartott munkamegbeszélésen Varga Mihály megerősítette, hogy a magyar kormány támogatja az erdélyi termékek magyarországi terjesztését és népszerűsítését, és továbbra is célja – a térség gazdasági megerősítésén keresztül – a helyi magyarság szülőföldön való megmaradásának elősegítése.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.