Vannak még pöpec kkv-k

Hatodszor adták át csütörtök esete a Pegzaus Díjat, amelyet a Bisnode céginformáció szolgáltató és az Enterprise Investors magán- és kockázati tőkealapkezelő alapított. A díjat feltörekvő és piacvezető kkv-k kaphatják meg, a két adományozó egy általuk kidolgozott módszertan szerint pontozza a cégeket, majd alakítja ki a sorrendet. A díjazott cégek átlagosan 80 százalékos árbevétel-növekedést értek el, s közöttük olyan is volt, a Szállás.hu portál, amely európai viszonylatban is kimagasló növekedést ért el az elmúlt két évben.

Feltörekvőnek az a vállalkozás minősült, amely tavaly 250 millió és 2,5 milliárd forint közötti árbevételt ért el, piacvezetőnek pedig a 2,5 milliárd feletti árbevételű társaság lehetett. A díjat székhely szerint is differenciáltan osztották ki, vagyis a megmérettetés nem országos, hanem régiós volt: nyugat-, közép- és kelet-magyarországi díjazottakat hirdettek.

Feltörekvő kategóriában a nyugat-magyarországi S-Elektroszinter Kft.,a közép-magyarországi Alak Art Ipari és Képzőművészeti Kft., valamint a kelet-magyarországi Food Analytica Kft. lett. Piacvezető kategóriában pedig a nyugat-magyarországi Mediterrán Magyarország Kft., a közép-magyarországi Mediso Orvosi Berendezés Szerviz Kft., valamint a kelet-magyarországi Platt 2003 Kft. lett a győztes.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.