Vandálok jártak a bankvezérnél

Szerda hajnalban ismeretlenek megrongálták a Royal Bank of Scotland (RBS) korábbi első emberének, Fred Goodwinnek a házát, autóját pedig jócskán „amortizálták". A közutálat ezen kifejezési formáját mélyen elítélik a britek, mint ahogy azt is, hogy Goodwin nem hajlandó engedni busás - meg nem érdemeltnek tartott – nyugdíjáról.

A tavaly nyugdíjba vonult Goodwin előkelő helyen szerepel a brit népszerűtlenségi listákon, mivel még Gordon Brown kormányfő határozott kérésére sem volt hajlandó lemondani egymillió dolláros járandóságáról. Ez szerződés szerint jár ugyan neki, de az RBS tönkretételében komoly szerepel játszó bankár tanúsíthatna némi önmérsékletet, a szerénységről már nem is beszélve - állítják kritikusai, akik azt is a szemére vetik, hogy irreálisan sok pénzt fizetett két éve a holland ABN Amro pénzintézetért, s ezzel gyakorlatilag „megalapozta" az RBS jövőjét.A bankot végülis a brit kormány 20 milliárd fontos segélycsomagja mentette meg a teljes összeomlástól. A történtek után nem is marasztalták a banknál a vezérigazgatót.

Gondoskodni viszont nem felejtettek el róla, ezt jelzi, hogy a skóciai Edinburgh kertvárosi részében lévő házának biztonsági őrzésére havi 290 fontot költöttek, ez jár valamennyi, a banktól távozott felsővezetőnek. Azt nem tudni, hogy a nagyjából százezer forintnak megfelelő összegért milyen szolgáltatást nyújtott a biztonsági cég, az viszont tény,  hogy se elkövetője, de még tanúja sincs a hajnali rombolásnak.

A vandálok a ház földszintén bezúztak három ablakot, és a felhajtón parkoló fekete Mercedes S600-as luxuslimuzint is alaposan helybenhagyták - számolt be az eseményekről a The New York Times. Azt nem közölték, hogy a támadás idején Goodwin otthon volt-e. A nyomozás folyik, elkövető egyelőre sehol.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.