Van pénze a lett kincstárnak

A lett államkincstárnak elegendő tartaléka van, függetlenül attól, hogy szerdán nem sikerült egy állampapír-árverés, mondta az intézmény vezetője, Kaspars Abolins a Reuters hírügynökségnek. Ismeretes, hogy elemzők szerint e "kudarc" hatására gyengült tegnap és ma is a forint.

Átlagos likvid tartalékunk a központi banknál 500 millió lat, azaz körülbelül egymilliárd dollár - mondta az államkincstár vezetője.Megerősítette a kereskedőktől származó híreket arról, hogy az államkincstár csütörtökön 60 millió eurót adott el a piacon latért, erősítendő a nemzeti valutát, amely jócskán el is mozdult a központi banki beavatkozási küszöbtől.
Ezzel pótolták a szerdán nem sikerült árverést, amellyel 50 millió latot akartak felszívni a piacról. Az utóbbi napokban a lett nemzeti valuta esetleges leértékeléséről terjedő hírek lenyomták általában a közép-kelet-európai valuták árfolyamát, de szerdán a lett miniszterelnök, Valdis Dombrovskis személyesen zárta ki ezt a lehetőséget, a közszolgálati rádiónak nyilatkozva.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.