Van három "csoport", akinek kell a taszári reptér

Hárman pályáztak a taszári repülőtér hasznosítására kiírt pályázatra - közölte pénteken Kolber István államtitkár, reptérfejlesztésért felelős miniszterelnöki megbízott

Részben hazai, részben külföldi, vagy külföldi hátterű érdeklődőktől érkeztek ajánlatok - tájékoztatott közleményben az államtitkár. Hozzátette: nem csupán a repülőtér egészére, hanem a külön pályázható, repülőtéri működéshez közvetlenül nem kapcsolódó Orciban található 30 hektáros különálló területrészre is érkezett pályázat.

A taszári repülőtér különleges hasznosítási módot igényel - emelte ki Kolber István a pénteken lezárult pályázattal kapcsolatosan. Ez azt jelenti - tette hozzá, hogy olyan hasznosítási pályázat került lezárásra, amely figyelembe vette a befektetők és a térség igényeit, továbbá az értékesítés mellett garantálja a tényleges hasznosítást is. Az államtitkár tájékoztatása szerint a beérkezett pályázatok értékelése már pénteken el is kezdődött. Elsőként formailag értékelik a pályázatokat, ezt követően mérlegelik majd, hogy a megajánlott ár, a tervezett befektetés mértéke és a létesítendő munkahelyek alapján hirdethető-e egy vagy több nyertes. A bizottság javaslata alapján dönt majd a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács a gazdaságfejlesztési célt is szem előtt tartva.

Kolber István közölte: Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójával gyorsított eljárásban állapodott meg, így várhatóan lerövidíthető a 60 napos bírálati határidő. A repülőtér újraindítása időigényes feladat lesz, amelynek a megvalósítását nehezíti a pénzügyi-gazdasági válság is - mutatott rá Kolber István, hangsúlyozva: "a továbbiakban is mindent megteszünk a pályázat gyors elbírálása, valamint a pályázat eredményessége esetén a beruházás mielőbbi megvalósítása érdekében".

A taszári reptérrel kapcsolatos befektetési lehetőség megismertetésében több mint hatvan potenciális befektető megkeresése mellett, a külgazdasági szakdiplomata hálózat, illetve a nagykövetségek kereskedelmi részlegei is együttműködtek, továbbá a felhívás elérhető volt az ajánlattételi időszak alatt számos helyi - a taszári, a megyei és a kaposvári - önkormányzat, illetve több kormányzati weboldalon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.