Változtat a posta

Hétfőtől változnak bizonyos postai szolgáltatások az erről szóló törvénynek megfelelően.

A Magyar Posta Zrt. pénteki közleményében felhívja a figyelmet, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően az ajánlott küldemény kizárólag személyesen vagy meghatalmazott, illetve helyettes átvevő, például hozzátartozó által vehető át a címhelyen vagy a kijelölt postán. Levélszekrény útján tehát a jövőben nem, postafiókon keresztül pedig csak személyes átadással kézbesíthető, növelve a kézbesítés biztonságát.

A törvényi változások és a letéti küldemények számának növekedése miatt - az ügyfelek gyorsabb kiszolgálása érdekében - az eddigiekhez képest több postán lesznek átvehetők a könyvelt, például ajánlott küldemények, az értesítés kiállításától számított ötödik munkanapig.

További változás, hogy azon küldemény, amely mérete vagy alakja miatt nem fér be a postaládába, kizárólag könyvelt küldeményként, például ajánlott levélként, csomagként adható postára.

Postai küldeményátvétel - kivéve utalvány - esetén lakcímét ezen túl már harminc napnál nem régebbi közüzemi számlával is igazolhatja az ügyfél.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.