Változhat az online kasszáknál az állami támogatás határideje

Az Alt Cash és Japan Cash gépek visszahívása miatt több tízezer kiskereskedő nem tud eleget tenni az állami támogatás elnyeréséhez szükséges határidőnek.

Módosulhat az online kasszára történő átállás állami támogatására kiszabott határidő – tudta meg a Magyar Nemzet. Eddig úgy volt, hogy a kiskereskedők január 31-ig kellett volna megrendelniük a pénztárgépüket ahhoz, hogy megkapják a gépenként 50 ezer forintos állami támogatást.

Változhat az online kasszáknál az állami támogatás határideje
Móricz Simon 2013.12.13. Digitális 2013. december 13. NAV pénztárgép Pilisszentivánon. Fotó: Móricz Simon

A Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) a múlt hét csütörtökön vonta be a két cég kasszáinak a típusengedélyét arra hivatkozva, hogy olyan biztonsági rést találtak a gépekben, amivel külső adathordozó - számítógép - segítségével manipulálni lehetett volna a kasszába beérkezett adatokat. Így az eddig Alt Cash gépeket rendelt, több mint 80 ezer kiskereskedő megrendelése érvénytelen.

Mint arról a hétvégén beszámoltunk, szombaton soron kívül ülésezett a pénztárgép-munkabizottság a koreai típusú Alt Cash, illetve Japan Cash gépek visszahívása miatt. Úgy tudni, hogy a hétvége során a pénztárgép-munkabizottság témája az volt, hogyan lehetne kártalanítani a kiskereskedőket. Mára több tízezer kiskereskedő rendelt az Alt Cashtől gépet, és kifizették a gépenként 25 ezer forinttól a teljes vételárig terjedő összeget.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.