Változatlan rezsihelyezés

Decemberben nem változott Budapest helyezése az európai lakossági energiaár-sorrendben. Legutóbb októberben vesztettünk egy pozíciót a vásárlóerőhöz viszonyított áramár-mutató szerinti versenyben, ahol amúgy is csehül állunk.

Decemberben egy összevetés szerint se változott a magyar főváros helyezése a közműhivatal által most frissített decemberi európai rezsidíjlistán.

Ennek megfelelően a budapesti lakossági gázár a felmért 26 európai főváros sorában a második, az áramár pedig 29-ből a negyedik legalacsonyabbnak számít. A vásárlóerőhöz viszonyított gázár-mutató 26 főváros közül a 4. legalacsonyabb. A vásárlóerőhöz viszonyított áramár-mutatónk ugyanakkor még mindig a 12. legmagasabb.

Továbbra se állunk túl rózsásan viszont a kétkeresős, gyermektelen fővárosi párok átlagjövedelmén belüli áram- és gázköltségek sorrendjében. Az itt górcső alá vett 25 főváros közül a budapesti mutató még mindig a 10. legmagasabb. Igaz, ennek 4,8 százalékos értéke töredéke a rezsiharcban hangoztatottnak.

Az egész országra is érvényesíthető budapesti helyezések a nemzetközi felmérés két és fél évvel ezelőtti indulása óta jelentős javulást mutatnak. Igaz, az utóbbi idők során már inkább a stagnálás jellemző. Sőt, miután ez év júliusában hattal bővült az áramárlista, közülük ketten is elénksoroltak. Októberben pedig a vásárlóerőhöz viszonyított áramárak versenyében rontottunk egy pozíciót.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.