Válság előtti szint fölött a légi teherszállítás Németországban

Németországban meghaladta a gazdasági válság előtti szintet a légi teherszállítási forgalom az idei első negyedévben. Az ágazat forgalma, amely a konjunktúra alakulás mutatójának számít, 905 ezer tonna volt január és március között a német szövetségi statisztikai hivatal keddi jelentése szerint.

Egy évvel korábban 696 ezer tonna árut, az ideinél bő 200 ezer tonnával kevesebbet szállítottak repülővel az Európai Unió legnagyobb tagállamában. 2008 első negyedévében, a világméretű válság kiteljesedése előtt 817 ezer tonnát tett ki a légi teherszállítási forgalom Németországban.

Az Ázsiába és az Egyesült Államokba irányuló forgalom 2010 első negyedévében éves összevetésben 40 százalék körüli mértékben nőtt, ami bőven az átlag felett van és meghaladja az Európába irányuló forgalom növekedését. Az országon belüli légi teherszállítás volumene csökkent.

A túlnyomórészt külföldre irányuló légi teherszállítással párhuzamosan a német export is dinamikusan bővült az utóbbi hónapokban. Márciusban például az Európai Unió legerősebb gazdaságát alkotó német vállalatok összesített kivitele 10,7 százalékkal nőtt az egy hónappal korábbihoz képest. Legutóbb 1992 júliusában mértek hasonló mértékű bővülést.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.