Vállalkozók, irány Nevada! Kereskedelmi kamara már van

Megalakult kedden Las Vegasban a Magyar-Nevadai Kereskedelmi Kamara. A cirkusz tiszteletbeli elnöke cirkuszművész.

Kálmán László nagykövet, Los Angeles-i magyar főkonzul közlése szerint a testület elnöke a Kaliforniai-Magyar Kereskedelmi Kamarát is irányító Szabó Klimovitsky Lívia, a Fed tanácsadói testületének tagja lett.

"Az újabb kamara fő küldetése az, hogy összehozza a magyar vállalkozókat amerikai partnercégekkel. Szeretnénk ezeket a kapcsolatokat Magyarország felé csatornázni, helyi emberekre támaszkodva, ahogy ez Kaliforniában is működik" - nyilatkozott Szabó Klimovitsky.

Rámutatott, hogy a magyar vállalatok amerikai üzleti kapcsolatai bővítésének eredője a két ország gazdasási kapcsolatainak javulása.

Kitért rá, hogy maga is egy technológiai vállalatok behozatalával foglalkozó cég tulajdonosa, de a kamarában nemcsak ilyenekkel, hanem kereskedelmi cégekkel is foglalkozni kíván. A testület elkezdte felvenni a kapcsolatokat Magyarország külgazdasággal foglalkozó intézményeivel, hogy állami támogatással létrehozott bemutatókkal és cégismertetőkkel fokozza tevékenységének hatékonyságát.

A testület tiszteletbeli elnöke a 99 esztendős Tihanyi (Czeisler) Ferenc cirkuszművész lett. A kamara megalakulását díszdokumentumban üdvözölte Carolyn G.Goodman, Las Vegas polgármestere.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.