Válaszolt a MEH a Surgutneftegasnak

A Magyar Energia Hivatal (MEH) postázta a választ az orosz Surgutneftegas (Szurgutnyeftyegaz) számára. Az orosz cég a MEH korábbi eljárást megszüntető végzésének visszavonását kérte - mondta Vigassy Csaba, a MEH elnöki titkárságának vezetője.

Vigassy Csaba felhívta a figyelmet arra, hogy a levél tartalma a címzettre tartozik, ameddig azt az ügyfél, azaz a Surgutneftegas meg nem kapja, nem kívánják közölni a sajtóval, hogy annak mi a tartalma.

A titkárságvezető emlékeztetett arra, hogy a Surgutneftegas bejegyzését a Mol részvénykönyvébe a MEH nem akadályozta, azt kérte, hogy az orosz cég nyújtsa be a határozathoz szükséges további iratokat.

Mivel azonban ezeket a Surgutneftegas nem nyújtotta be a MEH-nek, a hivatal nem határozatot hozott, hanem egy végzést, amelyben megszüntette az eljárást. Nem elutasította vagy jóváhagyta tehát a Surgutneftegas-nak a Mol részvénykönyvi bejegyzésére vonatkozó kérelmét a MEH - hangsúlyozta a titkárságvezető -, hanem megszüntette az eljárást.

Ennek az eljárást megszüntető végzésnek a visszavonását kérte a Surgutneftegas, s az orosz cég levelére írta meg válaszát a MEH.

A Surgutneftegas korábban pert indított a Mol ellen a 2010. április 20-i, az orosz társaság részvénykönyvi bejegyzésének megtagadására vonatkozó Mol igazgatósági határozat hatályon kívül helyezése érdekében.

A Fővárosi Bíróság 2010. december 3-ra tűzte ki az első tárgyalást.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.