Vajna kaszinói miatt nem halnak éhen a gyerekek

Válaszolt a nemzetgazdasági miniszter Bagóné Borbély Ildikó kérdésére, melyben a szocialista képviselő arról érdeklődik, miért kell Andy G. Vajna kaszinótulajdonos cégeit évi hétmilliárd forintos adókedvezményben részesíteni.
Varga válaszában úgy fogalmaz, hogy a kaszinótulajdonosok új beruházásokra kényszerülnek a koncessziók elnyerésével, ezáltal ösztönző szerepe van az adókedvezménynek, amely nagyobb, tiszta játékbevétel elérésére, egyúttal magasabb összegű játékadó befizetésére is ösztönzi az üzemeltetőket.

А koncessziós díj játékadóból való levonhatósága, illetve а koncessziós díj áfamentessége is hozzájárulhat ahhoz, hogy a hét új játékkaszinóval kiegészülő piac lehető legrövidebb időn belül kiemelkedően magas jövedelemtermelő szintet érjen el – írja levelében a miniszter.

Varga Mihály szerint a közterhek befizetésével a kaszinók majd a központi költségvetést gyarapítják, melyből például olyan fontos társadalmi célkitűzéseket finanszíroznak majd, mint a szociális gyermekétkeztetés

A Nemzetgazdasági Minisztérium májusban jelentette be, hogy Közép- és Kelet-Magyarországon két, Andy Vajnához, illetve Szima Gábor DVSC-elnökhöz köthető vállalkozás üzemeltethet kaszinókat. A minisztérium hangsúlyozza közleményében, hogy az új játékkaszinók évente közel 4 milliárd forint koncessziós díjbevételt és mintegy 1 milliárd forint általános forgalmi adó bevételt fizetnek a költségvetésnek.

2012-ben döntött a kormány a szerencsejáték-törvény átalakításáról és a játéktermi nyerőgépek teljes betiltásáról. A jogszabály- módosítással a korábbi liberalizált piaccal szemben a kabinet szigorú feltételeket szabott a kaszinónyitásokhoz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.