Vádat emelt Hernádi Zsolt ellen a horvát ügyészség

A horvát korrupció- és szervezett bűnözés elleni ügyészség (USKOK) vádat emelt Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója ellen a zágrábi megyei bíróságon – olvasható az ügyészség internetes oldalán. A vádemelésre az USKOK vizsgálata után került sor. Hernádit azzal vádolják, hogy 2009-ben lehetővé tette és megszervezte kenőpénz átadását Ivo Sanader volt horvát miniszterelnöknek.

Korábban az USKOK elfogatási parancsot adott ki Hernádi ellen és a MOL vezérét egy ideig az Interpol is kereste - később erről a listáról lekerült.A Mol elnök-vezérigazgatóját azzal gyanúsították, hogy vesztegetési pénzt fizetett Ivo Sanader horvát exkormányfőnek. Mindezt azért, hogy a Mol meghatározó befolyást szerezzen a Mol-INA vállalat irányításában.

Hernádi Zsolt tavaly év végén horvátországi ügyvédei által több alkotmánybírósági eljárást is kezdeményezett a letartóztatási parancsa miatt, melyek lényege, hogy álláspontjuk szerint alkotmányellenes, hogy addig nem hajlandók dönteni a horvát szervek a letartóztatási parancs ellen benyújtott panaszokról, amíg Hernádi nincs letartóztatva

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.