Vadásznak az idősekre az utcán a csalók

A fogyasztóvédők szerint a direkt értékesítő ügynökök újabban az utcán szólítják le az idősebb fogyasztókat. A vége átverés.

Szinte vadásznak az utcán az idősekre azok, akik fantasztikus nyereményeket és rendkívül értékes termékeket kínálnak a fogyasztók részére - mondja a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület közleményében.

„Termékbemutatót tartunk a lakásán!", „Ön a huszadik ember, akit megállítunk, így nyert egy csodaporszívót" - ilyen és ehhez hasonló indokokkal állítják meg az időseket egyre több alkalommal az utcán. Ezt követően még haza is viszik a gyanútlan fogyasztót a lakásába, aki azután ha nem elég óvatos, komoly bajba kerülhet.

A Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület szerint a felkínált termékek egyáltalán nem nyeremények, illetve messze nem olyan értékesek, mint amilyennek feltüntetik azt - ráadásul ezzel az idősebbek idegeneket engednek a lakásukba.

A KMFE arra is emlékeztet, hogy a termékbemutatós, úgynevezett üzleten kívül kötött szerződés esetén a vevő indokolás nélkül elállhat a szerződéstől nyolc munkanapon belül. Ez azonban a gyakorlatban csak akkor kivitelezhető, ha a vállalkozás ténylegesen létezik, azonban a vevőiket utcán becserkésző cégek gyakran fellelhetetlenek, vagy nem léteznek.

"Ha egy autóból kipattanó fiatalember arról próbál meggyőzni minket, hogy az égből pottyant szerencsénknek hála egy fantasztikus készülékkel lehetünk gazdagabbak, méghozzá potom árért, jól gondoljuk meg, mennyire vagyunk merészek, és mennyire van szükségünk erre a csodamasinára" - mondja a KMFE.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.