Üzembe helyezték az első gyors elektromosautó töltőállomást

Az üzembehelyező cég közleménye szerint a töltőállomás akár egy negyedóra alatt menetkészre tölti az elektormos autó akkumulátorát.

Üzembe helyezték az első ultragyors, elektromos autókat feltöltő állomást Budapesten, a MOL Istenhegyi úti új, Európában is egyedülálló környezetbarát töltőállomásán - adta hírül az ABB Kft.

A cég közleménye szerint ABB technológiájának köszönhetően Magyarországon elsőként kezdte meg működését egy olyan gyorstöltő, amely mindössze 15-30 perc alatt képes menetkészre feltölteni egy CHAdeMO csatlakozóval rendelkező elektromos autó akkumulátorát.

A töltőállomáson az elektromos autó feltöltése ingyenes.

Az ABB globális szereplő és kiterjedt nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik az elektromos autóknál használt egyenáramú gyorstöltők piacán.

Az ABB hasonló egyenáramú gyorstöltő technológiája már 18 országban bizonyított, többek között a közelmúltban telepítettek elektromos autókat kiszolgáló gyorstöltőket hagyományos töltőállomások mellé Hollandiában.

Az ABB a tavalyi év folyamán világszerte is több, gyorstöltő-állomások üzembe helyezésével kapcsolatos megrendelést nyert. Az egyik legnagyobb volumenű megbízást az észt kormány adta, az ABB ennek köszönhetően 200 darab gyorstöltőt telepít, teljesen lefedve a balti ország területét.

Az ABB Kft. a hazai E-Mobility Network egyik alapító tagja. A szövetség célja, hogy támogassa a jövő környezetbarát közlekedési formájának hazai elterjedését és ösztökélje a felelős gondolkodásmód elterjedését. A Pike Research piackutató cég előrejelzése alapján a jelenlegi 114 000-ről 5,2 millióra nő az elektromos autók száma 2017-ig globálisan, az ezzel párhuzamosan kiépülő infrastruktúra pedig több milliárd dolláros üzletet jelenthet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.