Üzemanyagár-emelést kapunk az ünnepre

Az ünnepekre tekintettel ezúttal vasárnap is emelik az üzemanyagok árát. Lapunk információi szerint a benzin és a gázolaj literenkénti tarifáját egyaránt 3-3 forinttal srófolják tovább.
Ennek megfelelően számításunk szerint a benzinért átlag 315, a gázolajért pedig 316 forintot kérhetnek átlagosan a kutaknál. A mostani lépés nyomán a héten már harmadik alkalommal nő a két termék ára, ami a héten 9, illetve 11, február vége óta pedig 15, illetve 19 forinttal - 5-6 százalékkal - került feljebb. Az emelés fő oka a nyersolaj drágulása, amely a január második felében elért mélypontjához képest ma már 50 százalékkal többe kerül. Emellett kissé a forint is gyengült a dollárhoz képest.

A normális esetben jövő hét szerdától esedékes áremelést azért hozták előre, mert a róla szóló döntés hétfőre esik, ami viszont most ünnepnap. Más kérdés, hogy emiatt akár dönthettek volna az árakról szerdán is, pénteki hatályba léptetéssel. A nyersolajár az e heti jelentős drágulása után - amit viszont jórészt már érvényesített a Mol - mostanra megnyugodni látszik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.