Úttörőtábort vett Csányi Sándor?

Eladta volt nyári gyerektáborát a XII. kerületi önkormányzat, az ingatlant 1,65 milliárd forintért a Galina Investment Kft. vásárolta meg, amely mögött a Napi.hu Csányi Sándort sejti.

A Mátyás király útra költöztette nyári gyerektáborát a XII. kerület, az eddig használt Fülemüle úti ingatlant pedig a közelmúltban értékesítették – írta a Napi.hu. A közel 2,5 hektáros önkormányzati telket nyílt pályázat útján 1,65 milliárd forintért vásárolta meg a nyáron gründolt Galina Investment Kft. A céget az önkormányzat június 20-ai pályázati döntését követően, június 28-án alapították, a jegyzett tőkéje 3 millió forint. Az ingatlanbefektető társaság mögött a cégadatok szerint vélhetően Csányi Sándor áll, ami azért sem meglepő, mert a Széchenyi-hegyen az egykori gyerektábor szomszédságában található az OTP elnök-vezérigazgatójának háza is.

A XII. kerületi önkormányzat azért döntött a tábor értékesítéséről, mert a rajta található felépítmények rossz, balesetveszélyes állapotban voltak, s felújításuk értelmetlen lenne az új, jóval korszerűbb Mátyás király úti tábor megnyitása után – mondta el a lapnak Váczi János alpolgármester. A pályázatot külsős értékbecsélést követően hirdették meg, erre négyen jelentkeztek. A nyertes Galina Investment tette a legjobb ajánlatot, és a vételárat már ki is fizették. 

A gyerektábor új helyszínét, a Mátyás király úton levő ingatlant tavaly újította fel teljesen az önkormányzat – tette hozzá Váczi János. Az ott levő egykori bentlakásos iskola ugyanis sportpályákkal és külső medencével is ellátott, így kiválóan alkalmas nyári tábornak. A Fülemüle úti ingatlan vételárának fennmaradó részéből kerületi fejlesztéseket, így többek közt játszótér- és parkfelújításokat finanszíroznak majd.

A Galina Investment Kft. székhelye egyébként a zuglói Angol utca 34.-ben van bejegyezve, cégjegyzésre jogosult vezetője Szalai Zoltán. Szintén ő a Galina Investment tulajdonos cégének, (az ugyanezen székhelyen bejegyzett) Montázs Szaldó Kft.-nek a tulajdonosa is. Szalai ugyanakkor az Alexandr-Air Kft.-nek is a vezetője, amely a Bonitás 2002 Zrt. tulajdonában van. Utóbbi cég pedig – az Opten adatai szerint – közvetlenül köthető Csányi Sándorhoz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.