Útfelújítási dömping lesz jövőre

Több mint 1300 kilométer mellékút felújítása kezdődik meg 2010-ben a Regionális Operatív Programok (ROP) 2009-2010-es akciótervének keretében – közölte a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium.

A 2009-2010-es akcióterv kerete várhatóan eléri az 50 milliárd forintot - emeli ki a minisztérium. A tárca közleményében rámutatott: még tart a ROP 2007-2008-as akciótervének megvalósítása, jelenleg 177 kilométeren folynak még munkák, amelyek legkésőbb 2010 tavaszán fejeződnek be.

A KHEM közleménye szerint a Regionális Operatív Program keretében megvalósuló négy- és öt számjegyű utak felújításánál a projektgazda szerepét a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tölti majd be. A projektgazda végzi a projektmenedzsmentet, a tervező és kivitelező kiválasztását, a kivitelezés alatti műszaki ellenőri feladatok ellátását és a teljes adminisztrációt.

A minisztérium közleményében hangsúlyozta: a magyar közlekedési hálózat, a mellékúthálózat korszerűsítése nélkül a kistelepülések nem kapcsolódhatnak be hatékonyan a gazdaság vérkeringésébe. A felújításra tervezett utak kiválasztásánál ezért azon szakaszokat igyekeztek megjelölni a programban, amelyek felújítására a legnagyobb szükség van a gazdasági fejlődés és a térségi felzárkóztatás szempontjából.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.