Útdíjtender: visszatérne a magyar-izraeli-spanyol cég

Kiterjedt levelezést folytat az elektronikus útdíjtenderről az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt.: a Getronics visszalépésének kézhezvétele után a társaság a Hungarian Motorway Konzorcium (HMK) visszatéréséről szóló levelét bonthatta fel. A magyar, izraeli és spanyol befektetők csapata a tisztességes verseny jegyében kér ajánlattételi lehetőséget.

A magyar L.A.C. Zrt. vezette HMK egyike volt a 3,5 tonnánál nagyobb tehergépkocsiknak a megtett kilométerek alapján számlázó elektronikus díjszedő és ellenőrző rendszer megépítéséért tavaly ősszel versenybe szállóknak. Az R.S. Industries Israel Ltd., az Advenced Solutions Ltd., az Orhitec Gis Ltd. és a madridi Tecsidal S.A. csapata azonban az ÁAK tizenkét pontos hiánypótlási felszólításának kézhezvétele után októberben visszalépett a megmérettetéstől. Akkori közlésük szerint azért, mert úgy vélték: a rendelkezésre álló rövid idő alatt a HMK "nem képes" az ÁAK által szükségesnek tartott igazolások megszerzésére.

Az útdíjtenderből decemberben győztesen kikerült Getronics Magyarország Kft. múlt pénteki visszalépésével azonban a HMK álláspontja szerint megváltoztak a körülmények. Közleménye szerint legalábbis a konzorcium "most azt tartja a megfelelő és helyes lépésnek, ha jelzi újbóli szándékát a rendszer megvalósítása érdekében". Ezért már szombaton megírták az ÁAK-nak: szeretnének ismét "versenyre kelni és ajánlatot tenni". Arra kérték az állami sztrádatársaságot, a "tisztességes verseny jegyében" biztosítsák a HMK számára az ajánlattételi lehetőséget.

Leszögezték: álláspontjuk szerint az ajánlattétellel tennék a "legnagyobb szolgálatot" a magyar érdekeknek, illetve annak, hogy a "magyar gazdaságot ne érje milliárdos veszteség". Közleményükben úgy fogalmaztak: konzorciumuk "a visszalépés előtt is és most is komolyan úgy gondolja, mi több, garantálja, hogy képes a rendszer megjelölt határidőre történő megvalósítására, méghozzá a legkedvezőbb feltételek kínálása mellett".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.