Út épülhet Kecskemét és Szolnok között

Megvalósíthatósági tanulmány készült Kecskemét és Szolnok közúti kapcsolatának fejlesztéséről. A két megyei jogú város jobb közúti összeköttetését szolgáló tervek a 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusban meg is valósulnak.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) egyedülállónak nevezte Kecskemét és Szolnok kapcsolatát. A két város a gazdasági együttműködés keretében közösen gondolkodik az infrastrukturális, a közösségi közlekedés fejlesztésén túl a foglalkoztatáspolitika és a szakképzés kérdéseiről is - mondta.

Hozzátette, hogy az úthálózat fejlesztése a gazdasági együttműködés alapját jelenti, amely jelentősen javítja Kelet-Magyarország, a Közép-Alföld gazdasági fejlődésének lehetőségét. A kelet-magyarországi térség gazdasági megerősítésére Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen és Békéscsaba is jelezte partnerségét - fűzte hozzá.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: a megvalósíthatósági tanulmányt a közbeszerzésen nyertes Utiber Kft. készítette el, mindhárom változatában a meglévő mellékúthálózat fejlesztése és megerősítése szerepel azzal a különbséggel, hogy az elsőben települési átkelési szakaszok és párhuzamos kerékpárút, a másodikban a települések elkerülő szakaszai és párhuzamos kerékpárút, a harmadikban a települések elkerülő szakaszai és a lassú járművek közlekedését biztosító párhuzamos szervizút szerepel, amely egyben kerékpárút is. Az érintett településeknek kell döntéseket hozniuk arra vonatkozóan, hogy az elkerülők miként valósuljanak meg - közölte.

A polgármester szólt arról, hogy a Szolnoki Főiskola és a Kecskeméti Főiskola 2016 július 1-ével összeolvad, az új integrált felsőoktatási intézmény - az alkalmazott tudományok egyeteme - kecskeméti székhellyel és szolnoki telephellyel jön létre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.