Űrlapok helyett a földeken dolgoznak a gazdák

Eddig a gazdálkodóknak csak mintegy a harmada nyújtotta be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) az egységes területalapú támogatási kérelmét, pedig a kérelmek benyújtási határideje május közepén lejár - közölte Soproni Horváth Lajos, az MVH sajtófőnöke.

Az egységes területalapú támogatási kérelem elektronikus benyújtását  mintegy 200 ezer gazdálkodótól várják az MVH-nál. Ezért a hivatal arra kéri az érintetteket, hogy minél előbb keressék fel a falugazdászokat vagy az agrárkamarai tanácsadókat, ha segítségre van szükségük. Ők hétvégén is várják azokat, akiknek csak ez az időszak felel meg a kérelmük összeállítására.

A kérelmeket május 15-ig lehet benyújtani. Az MVH felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy az uniós döntéshozók a határidő betartását szigorúan veszik, és aki ezt nem tartja be, azt az MVH szankcionálja.Ebben az évben az előzetes számítások szerint a gazdálkodók egy hektárra vetítve 43 ezer forint támogatásra számíthatnak a tavalyi valamivel több mint 42 ezer forinttal szemben.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.