Uniós miniszteri ülés előtt az autóipar válsága

Rendkívüli találkozóra Brüsszelbe hívta az Európai Unió tagországainak ipari ügyekben illetékes minisztereit az Európai Bizottság az autóipart sújtó nemzetközi válság miatt. Günter Verheugen ipari biztos szerint pénteken ülnek össze a tagok.

Rendkívüli találkozóra Brüsszelbe hívta az Európai Unió tagországainak ipari ügyekben illetékes minisztereit az Európai Bizottság az autóipart sújtó nemzetközi válság miatt. Günter Verheugen ipari biztos csütörtöki bejelentése szerint a találkozót pénteken tartják.

Az uniós "kormány" alelnöke az autóipar romló helyzetével indokolta a döntést. Közleménye szerint a találkozó célja, hogy megvizsgálják az ágazat helyzetét, valamint megvitassák a már bevezetett vagy tervezett nemzeti intézkedéseket és az uniós koordináció lehetőségeit.

Az EU már korábban jelezte, hogy a nyár végén kezdődött nemzetközi pénzügyi válság hatásai átgyűrűztek az ipar és a szolgáltatások szektoraiba is. A brüsszeli bizottság nagyszabású gazdaságélénkítési programot dolgozott ki, amelynek leglényegesebb elemeit decemberben a tagországok vezetői is elfogadták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.