Uniós agrártámogatásokat bukik Magyarország

Magyarország bejelentette az unió illetékeseinek, hogy Magyarországon az idén nem vezetik be az úgynevezett egységes - vagy más néven farmalapú - mezőgazdasági támogatási rendszert, az SPS-t. Támogatások vesznek el emiatt.

Magyarország bejelentette az unió illetékeseinek, hogy Magyarországon az idén nem vezetik be az úgynevezett egységes - vagy más néven farmalapú - mezőgazdasági támogatási rendszert, az SPS-t - közölte Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter az MTI-vel az Agro+Mashexpo Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép-kiállításon csütörtökön Budapesten.

A miniszter arra a kérdésre még nem tudott válaszolni, hogy a hivatalos levelet elküldte-e a magyar agrárkormányzat az uniónak, de a bejelentés tényét mindenképpen megerősítette. A miniszter szerint azért kedvezőtlen Magyarország számára, hogy az SPS-t az idén nem vezetheti be, mert több olyan támogatási terület esik el a szubvenciótól, amely az SPS bevezetését követően azt tovább kaphatta volna. Példaként említette Gráf József a tejtermelést, a húsmarhatartást, illetve a dohánytermesztést.

Megint lesz miért tiltakozniuk a tejtermelőknek
Megint lesz miért tiltakozniuk a tejtermelőknek
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.