Uniós pénzből vállalkozott az államtitkár?

Céget alapított, majd azonnal elnyerte a legmagasabb, hárommillió forintos vissza nem térítendő uniós támogatást. A fiatal vállalkozók álmát a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára váltotta valóra.

Gál Péter bormarketinggel foglalkozó cégét, a GLP Bormarketing Kft.-t június 17-én jegyezte be a cégbíróság - írja a Blikk. Az eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár ekkor a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának szakmai igazgatójaként már javában írhatta a pályázatát, mivel július elején adta be azt. Úgy tűnik, a szerencse a politikus oldalára állt, mivel alig két és fél hónappal később, szeptember 16-án már kedvező döntés született a pályázatáról, sőt a lehető legmagasabb összeget ítélték meg a cégének.

A pályázati felhívás eredeti célja a foglalkoztatottság növelése volt az Új Széchenyi Terv keretében, a kormányprogramban meghirdetett egymillió új munkahely megteremtésével összhangban. Ez a cég beszámolója szerint sem valósult meg, legalábbis a tavalyi év végéig egész biztosan, mivel egyetlen foglalkoztatottjuk sem volt. A cég maga is nyomtalanul működik a helyettes államtitkár bejegyzett lakcímén, Egerben, még saját honlappal sem rendelkezik, hiába kapta meg az indulást segítő uniós támogatást.

A cég valamennyi projekttel kapcsolatos beszámolóját elfogadták, az összes pénzt kifizették, a projektjét le is zárták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.