Betiltották a szerencsejátékokat Ukrajnában

Az ukrán parlament törvényben tiltotta be az ország területén a szerencsejátékot. Megszűnik az ezek űzésére és szervezésére vonatkozó engedélyek kiadása is, a korábban kiadott engedélyek pedig érvényüket vesztik.

Az ukrán parlament pénteken törvényben tiltotta be az ország területén a szerencsejáték-üzletet. A 340 honatya által második olvasatban megszavazott tilalom addig marad érvényben, amíg a törvényhozás nem fogad el külön jogszabályt a szerencsejátékok különleges övezetekben történő engedélyezéséről. Ennek tervezetét a parlament rendelkezése értelmében a kormánynak kell kidolgoznia a most elfogadott törvény hatályba lépésétől számított három hónapon belül - jelentette a liga.net internetes ukrán üzleti hírportál.

A szerencsejátékokat betiltó törvényt megsértő vállalkozások nyolcezer minimálbér összegének megfelelő bírsággal és a játékberendezés elkobzásával sújthatók, a szerencsejátékon szerzett nyereséget pedig kötelesek befizetni az állam javára. A szankciókat bírósági döntés alapján foganatosítják az állami adóhatóság keresete nyomán.

A törvény hatályba lépésének napjától megszűnik a szerencsejátékok Ukrajna területén való űzésére és szervezésére vonatkozó engedélyek kiadása, a korábban kiadott engedélyek érvényüket vesztik. A jogszabály értelmében szerencsejáték-üzletnek minősülnek a kaszinókban, játékgépeken, fogadóirodákban és elektronikus (virtuális) kaszinókban nyereségszerzés céljából folytatott szerencsejátékok. Nem számítanak viszont annak a lottók, az alkotói versenyek, a biliárd, a teke és egyéb nyeremény nélkül folytatott játékok, valamint az emelőkaros, játékszer- vagy édességnyereményes játékgépek és ingyenes árusorsolások.

Az ukrán pénzügyminisztérium május 7-én kormányutasításra függesztette fel az ország valamennyi játéktermének működési engedélyét azt követően, hogy előző éjszaka kilencen vesztették életüket a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk egyik játéktermében kiütött tűzvészben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.