Szerencsejáték Zrt.: beragadtak a golyók, újat húztak

Egy malőr következtében újra kellett sorsolni a Szerencsejáték Zrt.-nek a joker szám első jegyét. A gond az volt, hogy két golyó nem esett bele a sorsolási gömbbe.

Technikai ok miatt tegnap újra kellett sorsolni a szombaton kihúzott joker hatszámjegyű számsorának első számjegyét. A problémát az okozta, hogy a gépi sorsolás kezdetekor tíz golyó közül kettő nem esett bele a sorsolást "végző", sűrített levegővel működő gömbbe - közölte lapunkkal Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. (Szrt.) szóvivője. Hozzátette: a többi szám esetében nem volt szükség az újrasorsolásra, mert az elakadt két golyó beesett a többi közé, és így ettől kezdve már teljesen szabályos volt a sorsolás.

A gondot az okozta, hogy a közvetítésben szinte észrevehetetlen volt a hiba. A közjegyző vagy a sorsolási bizottság tagjai persze láthatták volna a malőrt, de ez az a helyzet volt, amikor "egyszerűen az emberek is hibázhatnak". A rendszer teljesen biztonságos, ez az a szituáció volt, ami ahhoz az 0,1 százalékhoz tartozik, amikor valami gond keletkezik. Amikor a sorosolást vasárnap felvételről újranézték és kiderült a hiba, nem volt kérdés a húzás megismétlése. "Ebben az esetben nincs mérlegelési lehetőség." Ha nem szabályos a sorsolás, akkor azt újra el kell végezni, az első szám esetében pedig nem volt az. A húzásokat egyébként újra szokták nézni, így a problémákra fény kell, hogy derüljön – mondta a szóvivő.

Az új soroslás persze kellemetlen – ismerte el a szóvivő, de inkább ez legyen, semmint hogy a fogadók bizalma megrendüljön a társaságban. A szóvívő lapunk kérdésére elmondta, hogy a Szrt.-nél olyan eset még nem fordult elő, hogy új húzást kellett volna tartani, olyan azonban már igen, hogy a gép leállt és az addig szabályosan folyó sorsolást kézzel kellett folytatni.

Az újrasorsolás miatt egyébként a Szerencsejáték Zrt. 1. heti jokerszáma 640142 lett.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.