Újrakezdési támogatás az egykori cukorgyári dolgozóknak

Több mint 12 milliárd forint újrakezdési támogatással segíti az állam a bezárt cukorgyárak egykori dolgozóit és beszállítóit. A nyártól pályázható forrást mezőgazdasági tevékenységre, szakképzésre, vidékfejlesztésre, utóbbi keretében mikro- és kisvállalkozások támogatására lehet felhasználni.

Újrakezdési támogatást kapnak a bezárt magyarországi cukorgyárak egykori dolgozói, beszállítói és kiszolgálói - jelentette be Kiss Péter kancelláriaminiszter. Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében kifejezetten erre a célra 12,5 milliárd forint közösségi forrás nyílik meg, a kérelmek beadására a nyártól lesz lehetőség.

Kiss Péter emlékeztetett rá, hogy befejeződött a felszámolt cukorgyárakhoz kapcsolódó szerkezetátalakítás, melyre 23,6 milliárd forint európai uniós forrás állt rendelkezésre. Ezt az összeget 2008 júniusában, illetve 2009 februárjában két részletben teljes mértékben kifizették az egykori cukorrépa-termelőknek, gépszolgáltatóknak és beszállítóknak. Ezt követően kezdődhet meg a nemzeti diverzifikációs program, a cukorgyártás megszűnését követő gazdasági szerkezetváltás.

A miniszter szerint ezt a mostani 12,5 milliárd forintos támogatást mezőgazdasági tevékenységre, szakképzésre, vidékfejlesztésre, utóbbi keretében mikro- és kisvállalkozások támogatására lehet felhasználni. Kiss Péter figyelmeztetett arra, hogy ezt a forrást csak a volt cukorgyáriak és cukorgyártási szereplők új tevékenységének támogatására lehet felhasználni. Kiss Péter kancelláriaminiszter a támogatás részleteit pénteken délután Kabán lakossági fórum keretében ismerteti az egykori cukorgyári dolgozókkal, illetve beszállítókkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.