Újra sícentrum lehet a Normafa

A Széll Kálmán tértől a Normafáig érne a fogaskerekű, amivel felélesztenék a budai hegyoldal egykor pezsgő síéletét. Orbán Viktor miniszterelnöki megbízottat jelölt ki a fejlesztésre a terrorelhárítók és katasztrófavédők kiképzését irányító Rendészeti Szervek Kiképző Központjának (RSZKK) síoktató végzettségű vezetője, Vincze P. Márton személyében.

A kormány új sí- és rekreációs központtá fejlesztené az egykor pezsgő síéletnek helyet adó Normafát - értesült a Pénzcentrum.hu.

Egykor - a környezetvédők szerint túlságosan is - pezsgő síélet folyt a Normafánál
Normafa, tél sízők, síelők szánkózók kirándulók

Ennek egyik legfontosabb lépéseként mindkét irányba meghosszabbítanák a fogaskerekűt, amely így a Széll Kálmán tértől a Normafáig érne - közölte a lappal Váczi János, a Hegyvidéki Önkormányzat alpolgármestere.

A Sváb-hegyi fejlesztés révén négy síliftet alakítanának ki a sícentrumnál, hóágyúval és megfelelő számú parkolóval. A koncepció még kidolgozás alatt áll - erősítette meg az alpolgármester tájékoztatását Finta Sándor, Budapest főépítésze.

Váczi János tájékoztatása szerint a fejlesztésre Orbán Viktor kormányfő miniszterelnöki megbízottat nevezett ki Vincze P. Márton személyében.

A Testnevelési Egyetem atlétikai, illetve síszakedzői szakán végzett, korábban síoktatóként is tevékenykedő Vincze P. Márton lassan egy éve a rendőrök, a terrorelhárítók és a katasztrófavédők kiképzését irányító Rendészeti Szervek Kiképző Központjának (RSZKK) vezetője.

Vincze P. Márton a lap megkeresésére nem kívánt reagálni, mondván, projektnek egyelőre aligha nevezhető a történet.

A Normafánál az elmúlt évszázad során a 80-as évekig pezsgő sportélet zajlott. Hét lesiklópályát - köztük egy kivilágítottat -, négy sífelvonót, szánkópályát, egy 5 kilométeres sífutópályát, egy 1200 méteres kivilágított sífutó edzőkört és még egy ritkaságszámba menő síugrósáncot is kialakítottak, éttermekkel, melegedőkkel.

A sportélet a 80-as évek és a rendszerváltás között, fokozatosan halt el, a honlap megfogalmazása szerint a síelhető napok csökkenése és a környezetvédők egyre dühödtebb ellenállása miatt.

A friss tervek kapcsán környezetvédői véleményt nem ismertetnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.