Újra pénzt kap a Malév?

Ismét napirendre kerül a Malév tőkeemelése, az ehhez szükséges közgyűlést már össze is hívták. Minden a szokványos menetrendben zajlik majd, csak ezúttal nem pénteken, hanem szerdán ülésezik a testület.

Ismét napirenden van a Malév pénzügyi helyzetének rendezése - tudta meg a Nol. A döntéshez szükséges Közgyűlést már össze is hívták, a meghívó szerint augusztus 10.-én tanácskoznak majd a társaság székházában, a napirenden pedig egyetlen napirendi pont szerepel: új törzsrészvények kibocsátása, valamint a jelenlegi részvényesek elsőbbségi jogának korlátozása - ez az összes eddigi hasonló döntést megelőzően is így történt.

Mivel a Malév Zrt. többségi tulajdonosa a magyar állam, így a javaslatot a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. fogja majd tenni a közgyűlésnek, s képviselőjének szavazata lesz a döntő.

Az évek óta veszteséges nemzeti légitársaság idén eddig - két részletben - hétmilliárd forintot kapott az adófizetők pénzéből: aprilisban 2,5, júniusban pedig 4,5 milliárdot. Ez azonban nem elég a társaság működésének finanszírozására, s a saját tőke pozitívba fordítására sem - ahogy azt a gazdasági társaságokról szóló törvény előírja.

A Malév 2010-ben 24milliárd forintot meghaladó veszteséggel zárt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.