Újra kapnak jutalmat az Opel főnökei

Idén már kapnak jutalmat az Opel felső-vezetői, s fizetésüket is visszaállítják a válság előtti szintre, annak ellenére, hogy takarékossági okokból 8300 munkahely szűnik meg a konszernnél. Az üzemi tanács értesülését a vállalat kénytelen volt elismerni, de rögtön magyarázták is a bizonyítványt: csak 2011-ben fizetik ki a pénzeket.

Az idén már ismét számíthatnak prémiumra az Opel csúcsvezetői - közölte az üzemi tanács elnöke. Emellett a vezetők az idén már megkapják teljes fizetésüket, miután tavaly a válság miatt 10 százalékkal megnyirbálták alapbérüket is.

Az üzemi tanács elnöke szerint ez nem a legalkalmasabb időpont a bónuszfizetésre, mert a vállalat pénzügyi helyzetének rendezése végett tervezett költségcsökkentés jegyében legalább 8300 munkahely szűnik meg 48 ezerből.

Ráadásul az anyavállalat, a General-Motors 2,7 milliárd euró támogatást remél az Opel talpra állításhoz azoktól az országoktól, ahol az Opelnek gyára van. Az Opel egyik szóvivője megerősítette a Bild értesülését, de leszögezte, hogy a prémium csak bizonyos üzleti célok megvalósulása esetén jár, és azt csak 2011 elején fizetik ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.