Újra gyártanak vasúti kocsikat Magyarországon

A szükséges szerződések aláírásával kedden megkezdődött a MÁV-Gépészet Zrt. innovatív fejlesztése keretében a hazai vasúttársaság számára két IC+ nevű vasúti személykocsi gyártása a cég szolnoki telephelyén.

Az új járművek még idei év végén kigördülnek a gyártóhelyről, és jövőre már akár óránként 200 kilométeres sebességgel szállíthatnak utasokat a hazai és nemzetközi vonalakon - jelentette be Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a telephelyen tartott nyitórendezvényen. 

Egy munkatárs hegeszt a MÁV-Gépészet Zrt. szolnoki telephelyének gyártócsarnokában, ahol a 18 éve szünetelő hazai járműgyártást újjáélesztve megkezdték két IC+ vasúti személykocsi gyártását
Szolnok, 2012. január 31. Egy munkatárs hegeszt a MÁV-Gépészet Zrt. szolnoki telephelyének gyártócsarnokában, ahol a 18 éve szünetelő hazai járműgyártást újjáélesztve megkezdték két IC+ vasúti személykocsi gyártását. Az 1,4 milliárd forintos projekt része az Új Széchenyi Tervnek, és elnyerte az Európai Unió 462 millió forintos támogatását. MTI Fotó: Bugány János

A 18 éve szünetelő hazai járműgyártást újjáélesztő, 1,4 milliárd forint költséggel járó projekt része az Új Széchenyi Tervnek, és elnyerte az Európai Unió 462 millió forintos támogatását. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.