Újra érlelődik a légtér-káosz, visszatért a vulkáni hamu

Az ír légtér részleges zárlata miatt törölték a Malév Dublinból érkező járatát. Hogy az oda induló gép elindul-e, az még nem dőlt el.

Az ír légtér zárlata miatt törölték a Malév Dublinból délben érkező járatát - közölte Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője. A ma este Dublinba induló Malév járat indításáról várhatóan délben döntenek. Szilágyi Károly, a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője elmondta: jelenleg más járatot nem érint a légtérzár.

A brit polgári repülési hatóság (CAA) kedden jelentette be, hogy részben lezárják Nagy-Britannia, illetve Észak-Írország légterét az izlandi vulkánkitöréstől származó hamufelhő miatt. A hivatal szerint repülési tilalmat rendeltek el Skócia egyes részei felett, és greenwichi idő szerint reggel hattól zárva lesz Észak-Írország légtere is, mivel nő a vulkáni hamu légköri koncentrációja.

Európa nagy részén április 15-től több napon át tartó légtérzár volt az izlandi Eyjafjalla vulkán kitörése miatt, mert hamufelhő veszélyeztette a légiközlekedést. A korábbi tájékoztatás szerint a légtérzár összesen 1,5-2,5 milliárd euró kárt okozhatott az európai légi közlekedésnek az izlandi vulkánkitörés miatti leállás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.