Újra duplázódik a kötelezőt váltók száma?

Szerda délutánig több mint húszezren váltottak kötelező biztosítást a piacvezető Netrisk.hu biztosítási portálon, ami duplája a tavalyi hasonló időszak forgalmának - a társaság szerint Netrisk.hu – a legkedvezőbb várakozásokat is túlszárnyaló lendülettel indult a kötelező biztosítási szezon.

Egy évvel ezelőtt, 2007 novemberében a portálon 130 ezren váltottak kötelezőt - ez is a duplája volt a 2006-os váltásnak. Noha az első napok adatai alapján a Netrisk.hu szerint korai messzemenő következtetéseket levonni, az már biztos: új rekord születik az idén is.

A portálon eddig összesen 226 ezer díjkalkulációt végeztek el. E szerint legtöbb esetben a Wabard Biztosító díja a legkedvezőbb, második az Allainz, majd a Genertel és a KÖBE következik a sorban. A díjszámítást elvégző autósok 85 százaléka talál az ideinél alacsonyabb díjat 2009-re.

A megkötött szerződésekben azonban más a sorrend: többen bíznak az Allianzban. A megkötött 20 ezer szerződés adatai alapján változatlanul az Allianz a legnépszerűbb: minden harmadik autós ide köti új kötelező biztosítását, míg a második helyezett Wabard Biztosítót az ügyfelek 17 százaléka választja. A középmezőnyt továbbra is nyolc biztosítótársaság adja, míg öt biztosító gyakorlatilag kiszorult az erős árversenyből.


Ha az autósok választása nem is mindig a legolcsóbb biztosító ajánlatára esik, az ár változatlanul meghatározó szempont. Az első 20 ezer szerződés alapján a biztosítót váltók átlagosan több mint 13 ezer forintot spórolnak a kötelezőjükön jövőre. A 226 ezer díjkalkuláció alapján az átlagos megtakarítás még több, csaknem 16 ezer forint lenne, ami azt jelenti, hogy a 226 ezer autós összesen több mint 3 milliárd forintot spórolhat a kötelező biztosításán 2009-ben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.