Újra düböröghet a gyár Péten

A jövő héten várhatóan újra indítják a termelést a péti Nitrogénművek Zrt.-nél, a pontos indulás idejét az határozza meg, hogy a Magyar Fejlesztési Bank 10 milliárd forintos hitelét mikor folyósítják a cégnek.

A jövő héten várhatóan újra indítják a termelést a péti Nitrogénművek Zrt.-nél - tájékoztatta Medve József, a cég vezérigazgatói titkárságának vezetője az MTI-t. Közlése szerint a gyár beindításának idejét az határozza meg, hogy a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 10 milliárd forintos hitelét mikor folyósítják - hangsúlyozta, megjegyezve, hogy azt a  jövő hétre várják. Az újra indítás feltételeit már megteremtették, s a cég "nagyarányú műtrágya-kiszállításra", a vevői gyors kiszolgálására készül - fogalmazott a titkárságvezető, hangsúlyozva: ennek érdekében mintegy száz dolgozóval megnövelik a logisztikai munkát végzők számát. Februárban további száz dolgozót alkalmaznak majd a  gyártóüzemben - tette hozzá Medve József.

A cég képviselője emlékeztetett arra, hogy a Nitrogénművek Zrt. a múlt év október 18-án állította le a műtrágyatermelést, a banki finanszírozás megszűnése miatt. Mint mondta: azóta "több szintű intézkedés- és tárgyalássorozat zajlott" a gyár újra indításával kapcsolatos feltételek megteremtése érdekében, s a közelmúltban sikerült megállapodni arról - kormánygarancia alapján -, hogy az MFB  10 milliárd forintos hitelt nyújt a Nitrogénművek Zrt.-nek.

Medve József ismertetése szerint lezárták az OTP-vel fennálló  eddigi "banki kapcsolatukat", s az OTP Nyrt. a cég teljes vagyonára  vonatkozó jelzálogjogát megszüntette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.