Újra dolgoznak a Pesti Tőzsdén

A csődvédelemben lévő Orco újraindította a Váci1 projekt munkálatait, azaz a volt Pesti Tőzsde épületének felújítását. A vezető hozzátette: a jelenlegi gazdasági helyzetben ez nem jelenti azt, hogy további magyarországi fejlesztésekben gondolkodnak.

Az Orco csődvédelme mellett pozitív Cash-flow-t ért el, és további fejlesztésekben gondolkodik, ám csak olyanokban, amelyek finanszírozása a kivitelezés végső fázisáig adott - közölte Kalapács Kornél, az Orco Property Group hazai vezetője abból az alkalomból, hogy a cég által felújított, minap megnyílt Párisi Nagyáruház immár minden helyisége ki van adva. Azirodahelyiségek bérleti díja 13-20 euró között van négyzetméterenként.

Folytatódik a Váci1 projekt is, amely a nyár elején finanszírozási problémák miatt maradt abba, a nyitás 2011 tavaszán várható. Mint mondta, hosszú tárgyalásokat követően októberben írták alá a módosított finanszírozási szerződést az Unicredit Bankkal, így a Hérosz Zrt. vezetésével folytatódhat a műemléki védettség alatt álló volt Pesti Tőzsde épületének felújítása.

A csúszás körülbelül hat hónap, amely okozott plusz költségeket, hiszen az elengedhetetlen munkákat el kellett végezni az épületen a műemléki védettség miatt. A cég vezetője ugyanakkor elmondta: a beruházási költség jelentősen nem módosult, mert a leállás közben sikerült optimalizálni a munkafolyamatokat.

A leendő bevásárló- és szórakoztató központ húsz százalékára írtak alá szerződést bérlőkkel, de ennél lényegesen nagyobb területeket illetően vannak előrehaladott tárgyalások. Állítólag nyit egy olyan új kévézó- és szórakozóhely, amely eddig nem volt jelen Magyarországon.

Lapunk kérdésére a szakember elmondta: úgy néz ki, sikerült megállapodniuk korábbi bérlőjükkel, a Tatum hazai képviselőjével, hogy az új helyen milyen feltételekkel folytatják tevékenységüket.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.