Újra Patai Mihály a Bankszövetség élén

Újabb három évre Patai Mihály lett a Magyar Bankszövetség elnöke. A tisztújító közgyűlésen Varga Mihály odaszúrt a bankoknak.

A Magyar Bankszövetség tisztújító közgyűlésén a tagok ismét Patai Mihályt, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatóját választották meg a szövetség elnökének a következő 3 éves ciklusra – írja a Privatbankar.hu. A szervezet alelnöke Becsei András, az OTP Jelzálogbank frissen kinevezett vezérigazgatója lett, amivel nem szakad meg a hagyomány, hogy a legnagyobb hazai bankcsoport továbbra is rangjához méltóan van képviseltetve a szövetség vezetőségében.

A korábbi elnökség tagjai közül ismét megbízást kapott Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt., Hendrik Scheerlinck, a K&H Bank Zrt. és Zolnai György, a Budapest Bank Zrt. vezérigazgatója. A kis- és középbankok elnökségi kéviseletét továbbra is Hegedűs Éva, a Gránit Bank Zrt. alelnök-vezérigazgatója látja majd el. Kikerült ugyanakkor az elnökségből Heinz Wiedner, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója, helyére Nátrán Rolandot, az Eximbank Zrt. vezérigazgatóját választották meg a banki vezetők.

A közgyűlésen vendégként részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a kormány eltökélt abban, hogy a mostani hétéves uniós ciklusban a támogatások 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fordítsák. Fontos feladat a kis- és középvállalatok támogatása, amelyhez szükséges a kereskedelmi bankok hitelezésének felfutása is: a kormány figyelemmel kíséri a kereskedelmi bankok hitelezési gyakorlatát és akár a szabályozási rendszerhez is hozzányúl, ha azt tapasztalja, hogy a bankok lassítják a hitelezési folyamatát.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.