Újra köthet kgfb-t a Köbe

A jegybankot megnyugtató pénzügyi terve fejében újból köthet kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb-) szerződéseket a Köbe Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület. Az MNB tavaly novemberben tiltotta meg nekik a kgfb-szerződéskötést.
Péntektől újból köthet kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) szerződéseket a Köbe Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szombaton az MTI-vel. A jegybank feloldotta az értékesítés felfüggesztésére vonatkozó korlátozást, mert a biztosító megfelelő, a korábbi tartalékhiányt megszüntető pénzügyi tervet nyújtott be. 

A tájékoztatás szerint az MNB kötelezései nyomán a Köbe benyújtotta a pénzügyi tervet a jegybankhoz, illetve - időközben már hatályba is lépett - új kgfb-díjtarifákat hirdetett meg, és elkészítette az utóbbiakat megalapozó díjkalkulációját is. Ezzel párhuzamosan az MNB egy határozatában havonta teljesítendő rendkívüli adatszolgáltatást írt elő a Köbe részére a biztosító állományváltozásának bemutatására.

A felfüggesztés nem vonatkozott a kgfb-n kívüli egyéb biztosításokra. A jegybanki ideiglenes intézkedés időszakában a Köbének a meglévő, díjjal fedezett kgfb-szerződései esetében teljesítenie kellett a jogszabályokban előírt biztosítási szolgáltatásokat.
A jegybank tavaly november 13-ai végzésében függesztette fel a kgfb-értékesítést a Köbénél.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.