Újabb tömeges elbocsátás

Alkalmazottainak több mint harmadát, csaknem száz dolgozót küld el a zalalövői Elanders Hungary. A svéd tulajdonban lévő társaság elsősorban elektronikai termékekhez gyárt kezelési útmutatókat és kézikönyveket, az utóbbi időben azonban visszaesett kereslet, így a cég megrendelései is csökkentek.

Dolgozóinak több mint harmadát, 95 alkalmazottat tesz utcára az Elanders Hungary Kft. zalalövői nyomdaipari üzeme – közölte az MTI-vel pénteken a svéd tulajdonú cég ügyvezetője. Per Brodin elmondta: a jelenleg 258 alkalmazottat foglalkoztató társaság szerdán jelentette be a munkaügyi központnak a leépítési szándékot. "Piaci kapacitásunkat a jelenleg a világban megfigyelhető piaci helyzet és a gazdasági kilátások miatt vagyunk kénytelenek csökkenteni" – tette hozzá.

A cégnél nincs külön kollektív szerződés, ezért a munka törvénykönyvében rögzített feltételeknek megfelelően zajlik majd az elbocsátás. A hivatalos bejelentéstől számítva tehát 30 nap múlva kapják meg a dolgozók az elbocsátásról szóló dokumentumokat. Az ügyvezető hangsúlyozta ugyanakkor, hogy terveik szerint jövőre olyan változtatásokat, fejlesztéseket hajtanak végre, amelyek új vevőket hozhatnak.

Az Elanders Hungary többségében elektronikai termékekhez készít használati, kezelési útmutatókat és kézikönyveket, az ebben az iparágban jelentkező visszaesés miatt csökkentek a megrendeléseik. A svéd társaság 2001-ben nyitotta meg üzemét Zalalövőn, ahol a környék legnagyobb munkáltatójának számít.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.