Újabb tendereken nyert a Közgép

Újabb közbeszerzési pályázatokat nyert meg a Közgép - szokás szerint konzorciumban illetve leányvállalatán keresztül. A Simicska-érdekeltségként számon tartott építőipari vállalkozás Magyarországon ma az állam szerint hulladékkezelésben és utastájékoztatásban is a legjobb.

Újabb közbeszerzésben nyert a Fidesz gazdasági háttérembereként számon tartott Simicska Lajos vélhető érdekeltsége, a Közgép - tudósít a napi.hu. A cég Jánossomorján - szokás szerint konzorciumban - hulladékkezelőt építhet, egyik leányvállalata pedig utastájékoztató eszközöket szállíthat a magyar állam többségi tulajdonában lévő Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt.-nek.

A Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás közbeszerzési tájékoztatója szerint a Közgép, a West Hungária Bau Kft. és a Geohidroterv Kft. alkotta "WKG-2012 Konzorcium" 1,46 milliárd forintért építhet Jánossomorján hulladékválogató- és kezelőművet. A Mosonmagyaróvári nagytérségi települési szilárd-hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése című projekt uniós és hazai támogatással valósul meg.

A tájékoztatás szerint a pályázaton ketten indultak; a másik ajánlattevő nevét nem közölték.

A Közgép - különböző konzorciumokban - számos állami hátterű hulladékkezelő-megbízást nyert már, például Szabolcsban, Borsodban, Heves megyében, a Dél-Balaton és Sió Völgye valamint Kaposvár térségében, illetve kivitelezője a Mecsek-Dráva hulladékgazdálkodási programnak is, összesen több tízmilliárd forint értékben.

A GYSEV, mely nem először ad több százmilliós megbízást a Közgépnek, most a cég érdekeltségi körébe tartozó társaságot nettó 229,7 millió forintért bízta meg utastájékoztató rendszerek telepítésével.

Más ajánlattevő nem volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.