Újabb pesti helyek a Michelin Guide-ban

Egy magyar étterem, a Vár: a Speiz került be újként a Michelin Guide kiadványba Bib Gourmand minősítéssel, míg a 21 elvesztette ezt az ajánlást.

Egy magyar étterem, a Vár: a Speiz került be újként a Michelin Guide-ként ismert szálloda- és étteremkalauzba, igaz, nem csillagos, hanem a jó ár-érték arányt jelző Bib Gourmand minősítéssel. A budai 21 viszont elvesztette e minősítést, így változatlanul 4 magyar Bib Gourmand étterem szerepel a világ leghíresebb gasztro-ajánlójában, a Speizon kívül az Arcade Bistro, a Bock Bistro és a Csalogány 26. Megőrizte csillagos minősítését a Costes, amelyik először kapott Michelin csillagot, illetve az Onyx is, amely tavaly nyerte el a kitüntető minősítést.

Az ajánlott étermek között megtaláljuk a DiVino borbárt, amely fiatal borászok szortimentjét kínálja, s az ajánlás indokai között kiemelik a borok világában kiemelkedően tájékozott személyzetet. E tulajdonosi kör másik egysége, a prémium-étteremként ismert Tigris már tavaly is az ajánlottak között volt. – Étteremtulajdonosként nem csupán versenytársként tekintek a többiekre, mert a város érdeke az lenne, ha még néhány csillagos, néhány tucat Bib és ajánlott hely lenne benne a kalauzban, az ugyanis garantálja, hogy minden évszakban rengeteg fizetőképes turista érkezik Budapestre – kommentálta a hírt Bánki Sándor tulajdonos.

Laza stílus barátságos árazással – randevúkhoz vagy üzleti tárgyalásokhoz kötetlen hangulatot biztosítanak a budapesti juniborbárok
Laza stílus barátságos árazással – randevúkhoz vagy üzleti tárgyalásokhoz kötetlen hangulatot biztosítanak a budapesti juniborbárok

A budapesti éttermek közül a kalauz ajánlja a Mák Bistrót, az ötödik kerület egyik legfelkapottabb, kreatív konyhát vivő éttermét, a Sas utcai Mokkát, a Fausto’st, az épp megújuló Babel Delicatesse-t és a Gundelt is – a teljes lista elérhető a www.viamichelin.com oldalon, a keresőbe be kell írni, hogy Budapest. 

Az étteremkalauzba egyébként idén 376 étterem került be csillag minősítéssel, 15-nek jutott három, 74-nek kettő, ugyanakkor tavalyhoz képest 18 új, míg egy csillagot 287 étterem kapott, ebből 44 új. Ausztriában 10 étterem csillagos, közülük kettő már kiérdemelte a csúcsétteremnek járó két csillagot, Csehországban hozzánk hasonlóan két egycsillagos egység működik, Lengyelországban viszont nincs csillagos étterem. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.