Újabb online-pénztárgép kapott engedélyt

Az Alt Cash Kft. samsung gyártmányú kasszálya kapott forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivataltól. Az eddigi három, engedélyezett forgalmazó lényegében ugyanazt a lengyel terméket árulja.

Újabb online adatkapcsolatra képes pénztárgép jelent meg a piacon, így a pénztárgépcserére kötelezettek már négy engedélyezett gép közül válogathatnak. Tegnap az Alt Cash Kft. Samsung gyártmányú pénztárgépe kapott forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, és további kiskasszás kérelmek elbírálása van folyamatban - adta hírül a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 

A tárca reményei szerint az újabb szereplők megjelenésével élesedhet az árverseny, az engedélyezett pénztárgépek megszaporodásának hatása a forgalmazók árképzésében is látszani fog. Mint azt megírtuk: az eddig engedélyezett három gép, a Laurel Számítástechnikai Kft., Micra-Metripond Kft. és Montel Informatika Kft. gépei ugyanannál a gyártóknál készültek és ugyanolyan 160-170 ezer forintos áron vannak.

Ezzel kapcsolatban az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) korábban már felhívta a kiskereskedők figyelmét, hogy várják ki, amíg újabb gyártók is a piacra tudnak lépni, mivel ennél lényegesebben olcsóbb árakon is be tudnak szerezni pénztárgépet. 

A nemzetgazdasági tárca a „kisboltosok” számára biztosított gépenkénti 50 ezer forintos állami támogatáson túl, a piaci igények minél gyorsabb kielégítése érdekében a gyártáshoz - a fejlesztési bankon keresztül - kedvezményes állami hitelt is biztosít.

Varga Mihály korábban bejelentette: az eredetileg tervezett júliusi átálláshoz képest a NAV ellenőrei szeptemberig adtak időt a kiskereskedőknek az átállásra, ám úgy, hogy a kiskereskedőnek akkor is csak azt kell bizonyítania, hogy megrendelte a kasszát a forgalmazótól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.