Újabb nemzetközi lánc hagyja el az országot

A Debenhams ruházati lánc kivonulhat a magyar piacról, és hamarosan bezárhatja hazai üzletét – írja a Penzcentrum.hu.

Kivonulhat Magyarországról a Debenhams ruházati üzletlánc. A Pénzcentrum.hu piaci információi szerint a brit lánc bezárhatja egyetlen magyar boltját, amely a budapesti Westend City Centerben található. Az üzlet kínálatában női és férfiruházat a sportostól az alkalmiig, táskák, cipők és egyéb kiegészítők, valamint hálóruhák is szerepelnek, de gyermekruházatot és lakberendezési termékeket is forgalmaznak – írja az oldal. 

A láncnak 170 üzlete van Nagy-Britanniában és további 60 nemzetközi franchise-partnere. A magyar boltot egy román franchise-partner, a Debro Holding üzemelteti. A Debenhams évekkel ezelőtt már nyitott egy boltot a budafoki Camponában, az áruház azonban változó sikerrel működött, ezért kivonultak a magyar piacról.

A források arról számoltak be, hogy az üzletnek már legfeljebb hónapjai lehetnek hátra. Munkatársunk helyszíni tapasztalatai szerint a boltban (alapterületéhez, illetve a Westend többi üzletéhez képest mérve is) kimondottan kevés a szezonális – téli – árukészlet, emellett pedig az összes terméket hetek óta akcióban, nyomott áron kínálják.

Úgy tűnik, hogy az új termékek hiányoznak a polcokról, mintha az árukészlet egy részét már nem akarnák utántölteni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.