Újabb megrendelés a Rába-Volvo buszokra

Újabb csuklós buszok szállítási jogát nyerte el a Rába Jármű Kft. a Tüke Busz Zrt. tenderén. Az újonnan elnyert 5 darabos megrendeléssel összességében már 66 autóbusz szállítását kezdheti meg 2014 tavaszától.

Újabb csuklós buszok szállítási jogát nyerte el a Rába Jármű Kft. a Tüke Busz Zrt. tenderén. A Rába a nemrég elnyert Volánbusz üzlet mellett a pécsi üzemeltető tenderén is sikerrel pályázott, az újonnan elnyert 5 darabos megrendeléssel összességében már 66 autóbusz szállítását kezdheti meg 2014 tavaszától - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde internetes oldalán. 

A Rába és a Volvo hosszú távon tervez a hazai piaci igények kielégítésével. Nemzetközi partnerével ezért hosszú távú programot dolgozott ki, mely biztosítja a hazai gyártói érdekek érvényesítését és a hazai kis- és középvállalatok bevonását. A most aláírt megállapodások alapján kirajzolódó, végleges műszaki igények ismeretében a felek a kis- és középvállalatok számára meghirdetett beszállítói programot is fejlesztik.

A kkv-k mielőbbi bekapcsolódása érdekében már októberben – "magas szinten" – tovább egyeztet a Rába és a Volvo. Ezek napirendjén többek között az ellentételezési programba felajánlott Rába termékcsoportok, kapacitások meghatározása szerepel. 

A beszállítói programra érkező pályázatok első feldolgozása egyébként lezárult, a 365 jelentkező közel kétharmada lehet alkalmas a programban való potenciális részvételre. A kiválasztási folyamat következő lépéseként a Rába auditálást indít, végül a Volvóval közösen határozza meg a programba bekapcsolódó vállalatok körét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.