Euromillions, eurojackpot: új szerencsejátékok jöhetnek

A költségvetési bizottság indítványa alapján az állami szerencsejáték-szervező mostantól nemzetközi lottójátékokhoz is csatlakozhat. Ilyen lehet például az Euromillions és az Eurojackpot.

A költségvetési bizottság szerdán módosító indítványokat nyújtott be az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködést szabályozó törvényjavaslathoz, amely egyéb jogszabályokat is módosít.

Ezek keretében módosítanák a szerncsejáték szervezéséről szóló törvényt is, amely egy új piacra való belépés lehetőségét biztosítaná az állami Szerencsejáték Zrt. számára. A javaslat a nemzetközi együttműködésben szervezett szerencsejátékokban, lottósorsolásban való részvétel lehetőségét teremti meg a cég számára.

Eddig a törvény nem tette lehetővé, hogy a társaság csatlakozzon nemzetközi lottójátékokhoz. Most ezt az akadályt hárítaná el a módosítás.

Ha a változtatás végigfut a törvényhozáson, a vállalat elől elhárul az akadály. Ez ugyanakkor valóban csak egy lehetőség, s nem jelent biztos elkötelezettséget. A cégnél lapunk kérdésére annyit jegyeztek meg, amíg a Parlament meg nem szavazza a javaslatot, addig nem kommentálják a fejleményeket.

Annyit azért érdemes megjegyezni, hogy ezzel – amennyiben a szándék meglesz a cég vezetésében – új piacokat hozhat Magyarországra a vállalat. Jelenleg két olyan határokon átnyúló, több országban is jelen lévő lottójáték működik Európában, amelyhez csatlakozhatna a társaság. Az egyik az Euromillions, a másik a Eurojackpot.

Ha a folyamat végigfutna, akkor vélhetően ezek közül az egyik lesz elérhető a hazai fogadók számára a hazai lottózókban is. Ám hogy ez mikortól történhet meg, minden lottózóban kapható lenne-e az újdonság, és mennyit kell fizetni egy-egy játékért, ma még nehéz megtippelni.   

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.