Újabb leépítés, ezúttal Komáromban

A kínai BYD 114 főt küld el a Nokiának beszállító komáromi gyárából, ez több mint a eddigi létszám fele.

A kínai elektrotechnikai vállalat, a BYD 114 főt küld el a Nokiának beszállító 205 fős komáromi üzeméből - erősítette meg az MTI-nek az Index hírportál értesülését a helyi munkaügyi központ  vezetője. Katona József, a helyi munkaügyi központ vezetője az mondta: a csoportos létszámleépítést a munkavállalóknak és a hatóságoknak bejelentették, a dolgozók munkaviszonya március 7-től szűnik meg.

A BYD egy évvel ezelőtt vásárolta a dél-koreai Mirae műanyag telefon-alkatrészeket festő gyárát a Komáromi Ipari Parkban és a termelés fejlesztését tervezték. A BYD Company Limited Kína száz legnagyobb elektrotechnikai társasága közé tartozik. A céget 1995-ben 30 fővel alapították, ma Kínában 100 ezer embert foglalkoztat, gyárai vannak, illetve épülnek Magyarországon, Romániában és Indiában. A társaság vezető szerepet tölt be a tölthető áramforrások piacán, a telefonbillentyűzetek és -házak előállítása mellett gyártanak kamerákat, kijelzőket és memóriakártyákat.

A cég külön részlege, négy gyárban összesen kétmillió négyzetmétert meghaladó alapterületen foglalkozik hagyományos, hibrid és elektromos meghajtású járművek gyártásával, 800 és 2400 köbcentiméter közötti motorválasztékkal. A cégcsoport éves forgalma meghaladja a 2,5 milliárd eurót a BYD Hungary Kft. ügyvezetőjének közlése szerint, az összeg 65 százaléka az információtechnológiai üzletágból, 35 százaléka az autóiparból származik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.