Újabb két géppel fejleszt Budapesten a Wizz Air

Jövőre már hét géppel repül Budapestről a Wizz Air, és ráhajtanak az üzleti utasokra is. Nyáron jön Szaloniki.

2012-ben mintegy 1,8 millió utast számít a Wizz Air, jövőre pedig 2,2 millió utast szállít Váradi József vezérigazgató tervei szerint. Jövőre két újabb gépet telepítenek Budapestre, és egy sor üzleti utasoknak szánt szolgáltatást is bevezetnek. Jövőre 14 országba 155 járatot üzemeltetnek hetente. 

Budapesten a Wizz Air kifejezetten üzleti utasoknak biztosítja a gyorsított biztonsági átvizsgálást és az utasváró használatát is – jelentette be Váradi József, döntését azzal indokolva, hogy a Wizz Air budapesti járatait nagy arányban veszik igénybe az üzleti céllal utazók, akiknek ezekre a szolgáltatásokra szükségük van.

A gyorsított utasbiztonsági átvizsgálás 1100 forint lesz, ami olcsóbb, mint ha ugyanezt a szolgáltatást közvetlenül a Budapest Airporttól vásárolná meg az utas, hiszen az öt euróba kerül. A váróhasználat ma a reptéren 24 euróba kerül, a Wizz pedig 5500 forintért adja az utasoknak. Váradi elmondta: ezekkel a szolgáltatásokkal minden olyan szolgáltatást kínálnak az utasaiknak, mint a hagyományos légitársaságok business osztályú jegyei, de azok árának töredékéért.

Közép-Európa legnagyobb légitársaságának vezérigazgatója elmondta: a flottával kapcsolatos hazai beruházásaik összege immár félmilliárd forint fölé emelkedik azáltal, hogy egy hatodik repülőgépet is Budapestre telepítenek 2013 márciusában, majd a nyár elején egy hetediket. Megjelenik a Budapestről elérhető célállomások között Szaloniki, amelyet szezonálisan repül majd a légitársaság, míg más, egész évben üzemelő célállomások esetében növelik a frekvenciát. Váradi József szerint ezzel a kapacitásnövekedéssel 300 munkahelyet generálnek a reptéren, a magyar turisztikai és műszaki karbantartás iparágban.

A varsói járatát a légitársaság a fapadosok által használt Modlin reptérről december 21-től átteszi Varsó fő repterére, a Chopin Airportra, főként azért, mert a járatot javarészt az üzleti utasok veszik igénybe. Modlin repterén egyébként jelentős műszaki problémák adódtak amiatt, hogy a repülőtér üzemeltetője nem hajtotta végre az őszre ígért műszaki fejlesztéseket, így a műszeres leszállítóberendezés telepítését, ami miatt Varsó Modlin repterén sok a járattörlés a téli időszakban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.