Állami hitellehetőség kis cégeknek

A már bejelentett, 560 milliárdos hitelcsomag részeként forgóeszközök beszerzésére 11 százalék kamatozású hitelt biztosít a kormány kisvállalkozásoknak. Az ügyfelek az MKB Bank, a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, a Takarékbank és az UniCredit Bank fiókjaiban érdeklődhetnek.

Az ügyfelek az MKB Bank, a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, a Takarékbank és az UniCredit Bank fiókjaiban érdeklődhetnek a kormány kisvállalkozások forgóeszközfinanszírozására kidolgozott hitelprogramja iránt - állapodtak meg az érintettek a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumban. A hitelek a jövő héttől, de legkésőbb március elejétől országszerte több mint 600 helyen igényelhetők.

A konstrukcióban a mikro-, kis- és középvállalkozások akár 200 millió forintot is felvehetnek 1 év plusz 1 nap lejárati idővel, kedvezményes - jelenleg 11 százalékos - kamattal.

A hitel keretösszege 140 milliárd forint. Ez része a kormány által tavaly ősszel indított hitelprogramnak - jelentette be Bajnai Gordon szakminiszter. A mostani keretből 90 milliárdot az állami Magyar Fejlesztési Bank, ötvenet pedig uniós forrásokból a kormány biztosít.

A hitelhez akár az összeg 80 százalékáig jár az állam többségi irányítása alatt álló Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezességvállalása is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.